زرسان‌گلوبال - مشاور تخصصی خرید ملک در بهترین شهر‌های ترکیه

اخذ پاسپورت با ثبت شرکت در ترکیه

ترکیه برای اعطای شهروندی به کارآفرینان و همچنین صاحبان کسب ‌وکار دو انگیزه مهم دارد. ترکیه از مدت‌ها پیش در پی عضویت در اتحادیه اروپا بوده است.

اخذ پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت

ترکیه برای اعطای شهروندی به کارآفرینان و همچنین صاحبان کسب ‌وکار دو انگیزه مهم دارد. ترکیه از مدت‌ها پیش در پی عضویت در اتحادیه اروپا بوده است. یکی از معیارهای مهم اتحادیه اروپا برای پذیرفتن اعضای جدید، میزان و چشم ­انداز توسعه­ آن کشور است. چشم‌انداز توسعه هر کشور با میزان نرخ بیکاری جامعه گره‌ خورده است. از طرف دیگر به دلیل بروز مشکلات مربوط به همه‌گیری کووید 19 نرخ بیکاری در ترکیه افزایش‌ یافته است. نرخ بیکاری تک ‌رقمی (حدود 8 درصد) در قبل از سال 2020 میلادی تغییر کرده و در سال 2021 به 14.7 درصد رسیده است. تمامی این مشکلات و مسائل، دولت ترکیه را بر آن داشته تا برای کاهش نرخ بیکاری و رشد توسعه‌یافتگی به فکر ایجاد مشاغل جدید باشد.

در این میان نقش کارآفرینان در ایجاد مشاغل بسیار کلیدی است. به همین منظور دولت ترکیه تسهیلات و امکانات بسیار چشمگیری برای کارآفرینان در نظر گرفته است؛ از ارائه شهروندی ترکیه تا تخفیف‌های مالیاتی از جمله ­ی این تسهیلات ­اند.

کارآفرینی در ترکیه به دو صورت مستقل یا خصوصی تعریف می‌شود. در صورت اول با راه‌اندازی یک کسب ‌و کار شخصی و در صورت دوم با ثبت شرکت از مزایای کارآفرینی بهره­ مند می‌شوید. در هر دو صورت شما باید حداقل برای 5 تبعه ترکیه شغل مشخص و همچنین متوسط حقوق تعیین شده، پرداخت بیمه و مالیات را فراهم نمایید. همچنین این کسب‌وکار یا شرکت باید حداقل برای سه سال به کار خود ادامه دهد تا بتوانید برای اخذ پاسپورت ترکیه اقدام نمایید.

چه صنایعی برای راه‌اندازی کسب‌وکار مناسب هستند؟

اگر درخواست راه‌اندازی کسب‌وکار را یک نمودار در نظر بگیریم کمترین آمار مربوط به صنعت معدن و بیشترین آمار در صنعت ساختمان است. آمار پایین در زمینه صنعت معدن به‌خصوص زغال‌سنگ، به‌ دلیل سختی کار، ریسک و مخاطرات جانی آن برای کارگران است. در مقابل صنعت ساختمان با رشد 65 درصدی در سال جاری 655 هزار شغل جدید در زمینه‌های مختلف ایجاد کرده که در نوع خود پیشرفت فوق‌العاده‌ای به ‌حساب می‌آید.

در کنار صنعت ساختمان می‌توان از صنعت کشاورزی نیز نام برد. در مقایسه با دیگر مشاغل حدود 20 درصد از نیروی کار در ترکیه مشغول به کار کشاورزی هستند.

ترکیه در سال­ های اخیر برای ایجاد توسعه بهتر سعی در خصوصی‌سازی صنایع و کسب‌وکارها نموده است. در کنار صنعت ساختمان، صنایع برق و مخابرات از جمله مشاغل دیگری بوده‌ که پای سرمایه‌گذاران خارجی را به ترکیه باز کرده است. همچنین ترکیه قصد دارد حمل‌ونقل هوایی را نیز در آینده­ ی نزدیک خصوصی ­سازی نماید.

حداقل‌ها برای اخذ شهروندی و پاسپورت ترکیه

حداقل سرمایه مورد نیاز برای تقاضای کارآفرینی در ترکیه 35 هزار دلار آمریکا است. در صورت راه‌اندازی کسب‌وکار شخصی یا ثبت شرکت باید حداقل برای 5 نفر از شهروندان ترکیه شغل ایجاد کنید. این فرایند حداقل برای 3 سال باید ادامه داشته باشد. در طول این 3 سال شما باید به‌عنوان کارآفرین حقوق، بیمه و مالیات پرداخت نمایید.

اگر روند مدیریت شرکت یا کسب‌وکار تا 5 سال به‌صورت موفق پیش برود، شما می‌توانید برای اعضای خانواده خود نیز شهروندی ترکیه را به‌ دست آورید.

نکته: اگر شما بتوانید برای 50 شهروند ترکیه شغل ایجاد کنید، می‌توانید در کمتر از 3 ماه پاسپورت ترکیه را به دست آورید.

انواع شرکت‌ها در ترکیه

انواع شرکت‌ها در ترکیه مانند ایران بر اساس هدف و تعداد مؤسسین به انواع زیر تقسیم می‌شوند:

  • شرکت تعاونی
  • شرکت سهامی
  • شرکت جمعی یا مختلط
  • شرکت مسئولیت محدود

شرکت تعاونی در ترکیه

مشارکتی است که عده‌ای از افرادی که هم‌صنف، مثلاً همسایه، دوست، خویشاوند یا همشهری هستند، برای دستیابی به منافع مشترک گرد هم می‌آیند و در حقیقت به هم کمک می‌کنند و برای تهیه مسکن یا خرید مایحتاج یا کسب اعتبار و وام، تعاونی درست می‌کنند. آن ها سرمایه معینی را در میان می‌گذارند و دسته‌جمعی مشکل را حل می‌کنند. در واقع اعضای تعاونی در کنار یکدیگر، جمعیتی کوچک را پدید می‌آورند که مثلاً در تهیه کالاهای موردنیاز اعضا، با جمع‌آوری پول جزئی که هر عضو می‌پردازد، کالای مورد احتیاج اعضا را از دست ‌اول خریداری و به همان قیمت تمام شده یا سود خیلی جزئی به اعضا می‌فروشند و به این طریق واسطه‌های غیرضروری در این مشاغل حذف می‌گردند. شرکای لازم برای راه‌اندازی شرکت تعاونی در ترکیه حداقل 2 نفر هستند.

شرکت سهامی در ترکیه

شرکتی است که برای انجام امور تجاری تشکیل می‌شود و سرمایه­ ی­ آن متشکل از سهام هم‌ارزش (تعداد یکسان سهام) است. شرکت‌های سهامی به دو نوع سهامی خاص و سهامی عام تقسیم می‌شوند که مهم‌ترین تفاوت این دو در این است که سهام شرکت‌های سهامی عام در تالار بورس  قابل مبادله است. شرکای لازم برای راه‌اندازی شرکت تعاونی در ترکیه حداقل 5 نفر هستند.

شرکت مختلط یا جمعی در ترکیه

گونه‌ای شرکت تضامنی است که در آن چندین شخص به‌صورت مشترک، فعالیت‌های کارآفرینی مستقلی را تحت نام یک شرکت اجرا می‌کنند. در مشارکت محدود، تعهدات یک یا چندین شریک در قبال بستانکاران این شرکت، محدود به سرمایه‌های آنان در شرکت است. در این شرکت­ ها بین 1 تا 2 نفر از اعضای هیئت مؤسسین شرکت در مقابل تمامی تعهدات موجود مسئول هستند و دیگران با توجه ‌به میزان سهم خود مسئولیت دارند.

شرکت مسئولیت محدود در ترکیه

شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام تقسیم شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قرض ­ها و تعهدات شرکت است. شرکای لازم برای راه‌اندازی شرکت مسئولیت محدود در ترکیه حداقل 5 نفر و حداکثر 50 نفر هستند. این نوع شرکت با سرمایه‌ای حدود 5 هزار لیر ترکیه قابل راه‌اندازی است.

معمولاً شرکت سهامی (خاص) و مسئولیت محدود جزو پر درخواست ­ترین نوع شرکت‌ها برای راه‌اندازی در ترکیه به ‌حساب می‌آیند.

مدارک و مراحل ثبت شرکت برای اخذ پاسپورت ترکیه

در صورتی ‌که هنوز نسبت به هدف اقتصادی و نوع کسب‌وکار خود در ترکیه مطمئن نیستید، بهتر آن است که اقامت کوتاه‌مدتی در این کشور داشته باشید. شما به ‌راحتی می‌توانید برای 90 تا 150 روز بدون ویزا در ترکیه بمانید در صورتی ‌که به زمان بیشتری نیاز داشتید می‌توانید نسبت به اخذ ویزای اقامت کوتاه‌مدت اقدام نمایید تا بتوانید شرایط کار (شاخص‌های اقتصادی) و زندگی در ترکیه را به ‌خوبی مورد بررسی قرار دهید.

پس از انتخاب نوع، نام و نشان تجاری شرکت (از طریق سیستم مرسیس) باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. ارائه مدارک هویتی اعضای اصلی به کنسولگری ترکیه در ایران
  2. ارائه اساسنامه شرکت و تعیین حوزه فعالیت
  3. اثبات تمکن مالی (در ترکیه)
  4. دریافت شماره مالیاتی از اداره دارایی
  5. معرفی مدیر شرکت و ارائه آدرس پستی
  6. معرفی حسابدار (مشاور) با اعلام حقوق ماهیانه

پیام بگذارید

مقایسه املاک

مقایسه کنید (0)